TextNext
TextNext

Een goede tekst schrijven. Het is lastiger dan velen denken. Maar wie mensen wil bereiken zal zijn of haar boodschap toch echt aan het papier (of aan de laptop) moeten toevertrouwen. Je gaat er dus eens goed voor zitten. En zie daar, je tekst is klaar. Je bent trots op wat voor je ligt. Dit moét iedereen lezen. Sterker nog: dit gaat iedereen lezen! En toch gaat het fout. Domweg omdat je een aantal storende taalfouten of kromme zinnen over het hoofd hebt gezien. En daar word je op afgerekend. Zo jammer en zo onnodig ook.

TextNext zet recht wat krom staat. Want kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben, zowel inhoudelijk als qua gevoel. Teksten kunnen hierdoor zelfs een hele andere betekenis krijgen dan oorspronkelijk was bedoeld. En dat wil je natuurlijk niet als schrijver. Afstand nemen is dan meestal het advies. Dat kost alleen wel tijd. Of je vraagt een derde om er eens doorheen te lopen. Iemand met een frisse, maar kritische blik. En daar kom ik om de hoek kijken…

Allereerst zal ik je helpen om de fouten uit jouw tekst te halen. Natuurlijk kijk ik ook naar zinsopbouw en interpunctie. Daarvoor ben ik tenslotte corrector.  Voor een huis-tuin-en-keukencorrector ben je bij mij alleen aan het verkeerde adres. Ik denk namelijk graag mee, let op de stijl (formeel/informeel, verleden/tegenwoordige tijd, enkelvoud/meervoud etc.) en of die consequent wordt doorgevoerd. Ook controleer ik de inhoud: is alles duidelijk en ‘logisch’ voor de lezer of mist er nog essentiële informatie.  Daarbij lever ik ook suggesties aan voor verbetering. Het is natuurlijk aan de opdrachtgever om deze ook daadwerkelijk door te voeren. De ervaring leert dat we er samen altijd uitkomen.  Een foutloze tekst die lekker loopt en ‘klopt’, daar doe ik het voor!